FAQ články

Rádi byste se dozvěděli více informací o vysoušení, odvlhčování či vytápění? V této kategorii jsme pro vás připravili zajímavé články, které se věnují právě těmto tématům.

Vlhké stěny jsou v současné době relativně častým problémem nejen u starších domů. Obyvatelé novostaveb často zjišťují, že při stavbě nebyla izolace stěn provedena kvalitně, a problém plísně je na světě. Přečtěte si, proč je dobré se plísně zbavit.

Rosí se vám neustále v interiéru okna a zrcadla? Tvoří se na povrchu zdí nevzhledné mapy, skvrny, výkvěty solí a plísně? Pak se jedná o problém s vlhkostí, který může vést až ke vzniku zápachu v konkrétní místnosti a velkým tepelným ztrátám. Vlhkost se šíří pomalu a během několika let může zasáhnout podstatnou část objektu. Pokud nedojde k brzkému odstranění vlhkosti z podlah, zdí i celé stavby, může to vést i k daleko větším problémům.

Zasáhla vás povodeň, byli jste zaplaveni přívalovým deštěm nebo se u vás doma stala nepříjemná havárie vody? Ve všech těchto případech může dojít k zaplavení podlahové plochy a zatečení vody do konstrukce podlah nebo střešních plášťů. Ať už se u vás přihodilo cokoliv, jednejte rychle. Čím rychleji budete problém řešit, tím nižší vaše náklady budou. 

Vlhkost zdiva se objevuje především u starších budov s poškozenou nebo chybějící hydroizolací. Ovšem čím dál častěji se s ní setkáváme také u novostaveb a panelových domů, kde došlo k chybám při projektování či realizaci

Přetékající vana, prasklé potrubí nebo poškozená hadice u pračky znamená vytopený byt. To je jen stručný výčet nehod a kompikací, které mohou v bytových nebo panelových domech znamenat velké škody a problémy pro několik bytů najednou. Vytopení může poničit malbu, elektrospotřebiče i rozvody nebo nábytek

Zateklo vám do domu při povodni, po velkém lijáku nebo se vám dělají na stěnách mokré skrvny a plísně? Vlhkost, ať už je způsobena stářím domu nebo povodní, je vždy velký a nepříjemný problém. Vlhkost snižuje životnost stavby a bydlení ve vlhkých prostorech může ohrožovat vaše zdraví. Situaci je proto potřeba řešit co nejdříve. 

Objevily se vám na stěnách nebo stropě mokré fleky a nevzhledné mapy? Trápí vás vlhká zeď? Vlhké zdi v domě nikdy neznamenají nic dobrého. Vlhké zdivo se objevuje především u starších budov s poškozenou nebo chybějící hydroizolací, ale čím dál častěji se s ní setkáváme také u novostaveb či panelových domů, kde došlo k chybám při projektování či realizaci. Situaci je potřeba řešit co nejdříve, nejlépe vysoušením zdiva.

Tvoří se vám na stěnách nevzhledné mapy či plísně? Zvýšená vzdušná vlhkost je problém řady domácností. Vlhké zdivo se objevuje především u starších budov s poškozenou nebo chybějící hydroizolací, ale čím dál častěji se s ní setkáváme také u novostaveb či panelových domů, kde došlo k chybám při projektování či realizaci.